Vikend paket v Amsterdamu

Amsterdam je eno izmed najbolj raznolikih in razgibanih evropskih mest. Privablja prav vse vrste obiskovalcev, od politikov in poslovnežev do umetnikov in seveda ljubiteljev kanabisa. Težko bi izpostavili nekaj, po čemer Amsterdam najbolj slovi – morda prav po tem, da z eklektično zbirko zanimivosti predstavlja idealno turistično destinacijo.

Najprej je treba omeniti, da se je Amsterdama oprijel naziv »Severne Benetke«, saj ima podoben sistem kanalov kot italijanski original. To veliko pripomore k podobi mesta, ki je tudi sicer močno povezano z vodo in morjem – ime mesta pomeni »jez na reki Amstel«, največji razvoj pa je doživelo v vlogi pristanišča. Danes je med turisti nizozemska prestolnica priljubljena predvsem zaradi različnih zbirk umetnin, ki jih skrivata Rijkmuseum in Van Goghov muzej, tu je tudi Hiša Ane Frank in še kakšna umetniška, kulturna ali zgodovinska zanimivost. Poseben sloves pa daje Amsterdamu zloglasna rdeča četrt, in v zadnjih letih še kavarne s kanabisom, ki privabijo na milijone mladih in starih obiskovalcev.

Zaradi zelo pestrega profila obiskovalcev se je tudi turistična ponudba razvila v vseh smereh. Vsak turist se bo v mestu odlično znašel, saj ga že čaka idealna namestitev in prepričljiva kulinarična ponudba. Amsterdam ima široko paleto hotelov, hostlov, apartmajev, sob, tudi kampov in drugih namestitev, kot gre pač pričakovati od turističnega mesta.

Najdite vikend paket