Vikend paket v Barceloni

Mesto, ki gosti poldrugi milijon prebivalcev in celo kopico obiskovalcev, bi vsekakor težko obdelali v enem vikendu. Še posebej, če gre za Barcelono, ki nudi preprosto preveč zanimivosti, da bi lahko v kratkem času izkusili vse. Katalonska prestolnica kar vabi, da si vzamemo vsaj dan ali dva že za oddih in počitek ob obali, zato je vsekakor priporočljiv daljši obisk.

Težko bi rekli, kaj najbolj zaznamuje Barcelono. Morda arhitektura znamenitega Antonia Gaudia – izstopajo Sagrada Familia, nedokončana katedrala z nadvse slikovito podobo, park Guell, ki je prav tako opremljen s številnimi domislicami tega arhitekta, in Casa Mila, hiša z valovito zunanjostjo. Nekatere bosta bolj prepričala sanjska obala in živahen utrip mesta, ki se izkaže pri večernem sprehodu po sloviti ulici La Rambla.

Spet drugi pa bodo najbolj uživali na stadionu Camp Nou, ki je romarsko središče nogometnih navdušencev z vsega sveta. Karkoli že vas najbolj prepriča, Barcelona gotovo ne bo pustila na cedilu nobenega obiskovalca.

Skladno z množico atrakcij je zelo bogata tudi preostala turistična ponudba v mestu. Nastanitev je veliko, prilagojene pa so vsem vrstam obiskovalcev. Posebej priljubljene so mladinske nastanitve za mlade, ki se pridejo v Barcelono zabavati v poletnem času, seveda pa je v tako velikem mestu moč najti ležišče za prav vsak okus.

Najdite vikend paket