Vikend paket v Benetkah

Benetke so priljubljena turistična destinacija številnih evropskih turistov, Slovenci pa imamo to srečo, da je mesto na vodi precej blizu naše zahodne meje. Kot nalašč torej za čudovit večdnevni oddih! Vikend paket v Benetkah je odlična ideja za pare in družine, seveda pa za vse tiste, ki jih prepriča čar tega slikovitega mesta.

Ena izmed posebnosti Benetk je ta, da se lahko velike večine atrakcij naužijemo že med sprehodom po mestu. Resda tudi tu najdemo nekaj muzejev in galerij, a turiste mnogo bolj privablja idilična podoba mesta na vodi, ki jo zaokrožuje še razkošna arhitektura. Med pohajkovanjem po ozkih beneških ulicah lahko občudujemo nekatere znane mostove, nujno pa se ustavimo na trgu pred baziliko svetega Marka. Tam lahko občudujemo še Doževo palačo ter zvonik Campanile, predvsem pa se naužijemo pristnega utripa tega turističnega mesta. Morda se podamo še na plovbo z gondolo ali pa se skrijemo za znamenite beneške maske.

Benetke privabijo vse vrste obiskovalcev, predvsem pa romantike in ljubitelje umetnosti. Beneški Bienale je na primer pomemben dogodek za svetovno umetnost. Sem pridejo tudi turisti, ki se želijo razvajati v luksuzu – za te bodo Benetke še posebej dobro poskrbele, bodo pa z nekaj iznajdljivosti na svoj račun prišli tudi tisti, ki med vikend oddihom ne nameravajo toliko zapravljati.

Najdite vikend paket