Vikend paket v Berlinu

Ljubitelji sodobnih evropskih prestolnic bodo gotovo nad Berlinom še posebej navdušeni. Gre namreč za moderno mesto, zgrajeno na zapuščini bogate zgodovine. Mesto skriva ogromno atrakcij in doživetij, pa tudi bogato turistično ponudbo, prilagojeno praktično vsaki turistični niši.

Vikend paket v Berlinu bodo verjetno najraje izkoristili tisti, ki se bodo v nemški prestolnici ustavili spotoma med potovanjem po državi. Drugače bi se bilo seveda bolj smiselno odločiti za daljši postanek, saj vikend preprosto ne pusti dovolj časa za sproščen ogled tega velemesta.

Že samo dogajanje 20. stoletja je v tem mestu pustilo takšno zapuščino, da je v dveh ali treh dneh gotovo ne bi niti površno obdelali, kaj šele, da bi se uspeli v tem času prepustiti tudi drugim zanimivostim Berlina in okolice. Je pa možno že na hitro marsikaj videti: Brandenburška vrata, Reichstag, TV stolp in Alexanderplatz ter kakšen kos berlinskega zidu.

Kot sodobna evropska prestolnica mesto odlično poskrbi za svoje turiste. Med drugim je Berlin prestolnica kebaba, skriva pa še mnoge druge kulinarične mojstrovine. Nastanitev bodo zlahka našli tisti, ki se radi predajo luksuzu modernega hotela – takšnih je v središču mesta kar nekaj. Druge vrste nastanitve bo treba iskati zunaj centra, našli pa bomo manjše hotele, hostle, apartmaje in sobe.

Najdite vikend paket

Booking.com