Vikend paket v Bratislavi

Bratislava postaja vse bolj priljubljena destinacija za slovenske turiste. Je dokaj dostopna in pride v poštev tudi za kratek vikend izlet, lahko pa se na primer z Dunajem kombinira v nekoliko daljši dopust. Vsekakor pa se splača v mestu vsaj za par dni ustaviti, saj gre za eno izmed bolj zanimivih evropskih prestolnic.

Bratislava navduši že pri sproščenem sprehodu skozi mesto. Gre za razmeroma majhno mesto, ki ohranja svojo pristno podobo in ne podlega hitri modernizaciji arhitekture. To potrjuje tudi bratislavski grad, ki dodaja piko na i slikoviti podobi mesta, hkrati pa omogoča tudi čudovite razglede nanj.

Kakšnih 10 km zunaj Bratislave pa najdemo še ruševine srednjeveškega Devinskega gradu. Kar nekaj drugih zgradb je prav tako vrednih ogleda, želeli pa se boste sprehoditi tudi po urejenem nabrežju Donave. Poleg mnogih kipov in spomenikov v Bratislavo vabi tudi kulinarična ponudba, predvsem pivo in golaž ter druge lokalne jedi.

V mestu je nekaj večjih hotelov, ki ponujajo razkošno namestitev petičnim gostom. Druge nastanitve pa so cenovno zelo ugodne – možno je najti poceni sobe v drugih hotelih po mestu, pa tudi alternativne nastanitve, ki zelo olajšajo vikend izlet. V mestu je možno celo kampirati, kar je idealno za tiste, ki se do Slovaške pripeljejo z avtodomom!

Najdite vikend paket

Booking.com