Vikend paket v Bruslju

Bruselj je trenutno poznan kot prestolnica Evropske unije in njeno politično središče, pa tudi pomembno kongresno mesto za goste z vsega sveta. To pa ne pomeni, da samo po sebi ni izredno zanimiva turistična destinacija. Kot nalašč za vikend postanek ali daljši obisk!

Že sprehod po glavnem mestnem trgu bo upravičil odločitev za obisk tega mesta. Trg, obkrožen z veličastno mestno hišo in slikovitimi srednjeveškimi stavbami, pa je le ena izmed atrakcij Bruslja. Le nekaj ulic stran se nahaja ena izmed presenetljivih znamenitosti tega mesta, Manneken Pis, kip dečka, ki lula. Ogled te znamenitosti je obvezen, sledi pa še lov na njegovo sestro in psa – oba se skrivata v bližnjih bruseljskih ulicah.

Še ena ikonična struktura belgijske prestolnice je Atomium, ogromna struktura v podobi povečanega atoma. Druge zanimivosti vključujejo na primer Mini-Europe z miniaturami evropskih znamenitosti, kraljevo palačo, nekatere muzeje in seveda prostore inštitucij Evropske unije.

Mesto je že vajeno velikega pretoka obiskovalcev, ki prihajajo vsakodnevno po političnih, poslovnih in podobnih opravkih. Turisti, ki pridejo na dopust, bodo prav tako dobro sprejeti. Cene nastanitev in druge turistične ponudbe sicer niso med nižjimi po evropskem standardu, je pa izbira dovolj bogata, da je možno najti ustrezne rešitve.

Najdite vikend paket