Vikend paket v Budimpešti

Madžarska prestolnica je priljubljena turistična destinacija za slovenske obiskovalce. Je razmeroma blizu in dostopna, predvsem pa ponuja obilo zanimivosti za bogat vikend paket. Budimpešta je idealen cilj tako za kratke kot za nekoliko daljše obiske, je pa tudi nujna postojanka za tiste, ki preko Madžarske potujejo kam drugam.

Budimpešta bo navdušila že s svojim splošnim utripom, ki se kaže v arhitekturni podobi mesta in življenju prebivalcev. Vsekakor se splača nekaj časa nameniti pohajkovanju po mestu, ki ima kaj pokazati – obe nabrežji Donave sta posejani s slikovitimi zgradbami, med katerimi izstopa na primer parlament, nujen pa je tudi ogled budimpeškega gradu.

Značilni so tudi mnogi parki in druge zelene površine, na katerih najdemo spomenike in kipe, ki jih je zanimivo raziskovati. Arhitekturno podobo mesta zaokrožujejo gotske in sodobne cerkve, piko na i pa doda slikoviti otoček sredi Donave.

Turistična ponudba Budimpešte je takšna, kot bi jo pričakovali od sodobne evropske prestolnice. Nastanitve običajno ni težko najti, saj so na voljo številni hoteli in alternativne namestitve. Madžarska prestolnica pa je med obiskovalci priljubljena prav zaradi cenovno ugodnih sob, ki jih je moč najti tudi v središču mesta. Preostala turistična ponudba je prav tako zelo ugodna in hkrati bogata.

Najdite vikend paket

Booking.com