Vikend paket na Dunaju

Avstrijska prestolnica je skozi celo leto gosti številne slovenske turiste, predvsem pa se ti tja odpravljamo v prazničnem času in ob posebnih priložnostih, kot so glasbeni festivali in športni dogodki. Dunaj je precej blizu in lahko dostopen kar z avtomobilom, alternativno pa se lahko poslužimo tudi ugodnih prevozov z vlakom ali avtobusom.

Dunaj še posebej izstopa kot kongresno in poslovno središče, kjer se redno odvijajo pomembne konference s povabljenimi gosti z vsega sveta. Mnogi Slovenci pa se odločijo za obisk Dunaja preprosto zato, ker želijo uživati v atrakcijah, ki jih mesto ponuja.

Iz glave bi lahko že med arhitekturnimi zanimivostmi lahko našteli kar nekaj primerov: dvorec Schonbrunn z okoliškimi vrtovi, palačo Hofburg, katedralo sv. Štefana, mestno hišo in stavbo parlamenta. V zimskem času obiskovalce vabijo okrašene mestne ulice, ki jih okupirajo ponudniki znamenitih božičnih dobrot, pa tudi sicer je sprehod po mestu svojevrstno doživetje.

Kot poslovno središče ima Dunaj veliko ponudbe za svoje eminentne obiskovalce, od luksuznih hotelov do gurmanskih restavracij. Nasploh je v mestu veliko hotelov, kot se pač pričakuje od sodobne evropske prestolnice. Tisti, ki bi radi na Dunaju prenočili za nekoliko nižjo ceno, bodo našli svoje mesto v raznih mladinskih namestitvah, medtem ko bodo morali biti kar iznajdljivi, če želijo prihraniti tudi pri prehrani.

Najdite vikend paket

Booking.com