Vikend paket v Firencah

Firence so v osrčju Toskane nujen postanek za tiste, ki se lotijo raziskovanja severne Italije. Zahtevnejši turisti si bodo rade volje vzeli kak teden časa, da mesto zares spoznajo, a tudi vikend paket v Firencah bo razkril glavnino turistične ponudbe tega mesta. Nenazadnje je možno veliko doživeti že pri pogledu na panoramo mesta ter med sprehodom po slikovitih ulicah.

Najbolj prepoznavne so Firence po svoji arhitekturni podobi, kateri daje največji pečat kupola katedrale. Zgodovinsko središče mesta je uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine, in to upravičeno, saj poleg katedrale tu najdemo še celo zakladnico arhitekturnih čudes. Firence so v vseh pogledih mesto umetnosti, predvsem renesančne likovne, kiparske in arhitekturne, v zadnjem času pa tudi sodobne modne umetnosti. Na svoj račun bodo kakopak prišli tudi ljubitelji zgodovinskih zanimivosti, saj ima toskanska prestolnica izredno bogato zgodovinsko zapuščino z mnogimi odlično ohranjenimi spomeniki in še številnejšimi zgodbami.

Firence resda živijo s svojo bogato dediščino, a so v mnogih pogledih tudi napredno sodobno mesto. Turistom nudijo vse, kar si lahko zaželijo tudi zahtevnejši obiskovalci. V središču mesta je kar nekaj hotelov s celim razponom zvezdic, možno je najti tudi cenovno ugodne namestitve. V mestu in okolici se oddajajo apartmaji in sobe, možno pa je tudi kampirati v urejenih kamph.

Najdite vikend paket