Vikend paket v Istanbulu

Istanbul, mesto dveh celin in neštetih imen, nima težav s privabljanjem obiskovalcev na mejo med Evropo in Azijo – gre seveda za zelo priljubljeno turistično destinacijo, ki je pogosta izbira tudi med Slovenci.

Če Istanbul uvrstimo med evropska mesta, po številu prebivalcev prekosi celo prestolnice, kot so London, Pariz in Moskva, ter osvoji naziv največjega evropskega mesta. A privlačnost Istanbula seveda ni v številu prebivalcev, temveč predvsem v posrečeni legi na obeh straneh ožine Bospor ter pestri zgodovini, ki je za seboj pustila obilico spomenikov.

Obiskovalci si najraje ogledajo zgodovinsko mestno jedro, ki je zavarovano kot del Unescove svetovne dediščine, k temu pa spadajo nekatere znamenite stavbe v mestu – Istanbul je dom arhitekturnih čudes, kot so Hagia Sophia, mošeja sultana Ahmeda in palača Topkapi. Mesto že nasploh pričara idilično kuliso, ki jo še popestri živahno življenje prebivalcev in obiskovalcev na križišču evropske in arabske kulture. Nujen je obisk bazarja ter raziskovanje lokalne kulinarike!

Istanbul preseneča z zelo ugodnimi nastanitvenimi opcijami. Celo hoteli s štirimi zvezdicami v samem centru mesta so cenovno dostopni za večino evropskih turistov, seveda pa je možno najti še bistveno cenejše in tudi dražje nočitve. Velemesto ponuja res pestro paleto nastanitvenih možnosti za vse okuse.

Najdite vikend paket