Vikend paket v Linzu

Linz je privlačna destinacija za tiste, ki uživajo v pristnem alpskem okolju. A to ni mesto, ki bi ponudilo povsem staromodno izkušnjo v tem oziru – gre za tretje največje avstrijsko mesto, ki se pridno razvija in odpira svoja vrata vsem vrstam obiskovalcev, ne le tistim, ki si želijo sprostitve v objemu visokih gora.

Seveda pomemben delež obiskovalcev tu še vedno predstavljajo smučarji in drugi turisti, ki v dopust radi vključijo rekreativne aktivnosti v naravi. Ti se bodo skozi Linz le sprehodili in si ogledali katero izmed kulturnih znamenitosti, ki jih je mogoče občudovati kar sproti – na primer novo linško katedralo, ki je največja cerkev v Avstriji, ali pa staro katedralo, ki z baročnim slogom predstavlja kontrast neogotski podobi nove.

Z nadvse zanimivo vizualno podobo se pohvali tudi Ars Electronica Center, ki je še bolj v notranjosti, saj gre za muzej sodobne tehnologije in elektronike. Nadalje je Linz mesto umetnosti in muzejev, znano pa tudi po značilni torti, ki sodi med najstarejše na svetu.

Linz bo lepo sprejel prav vse obiskovalce. Ima namreč bogato ponudbo nastanitvenih kapacitet, od hotelov do kampov in mladinskih hostlov. Z nekaj iznajdljivosti je možno cel vikend preživeti brez pretiranih stroškov, ki sicer radi spremljajo oddih pri naših severnih sosedih.

Najdite vikend paket