Vikend paket v Lizboni

Lizbona postaja vse bolj priljubljena turistična destinacija, s tem pa se vse bolj razvija tudi bogata turistična ponudba, ki bo nedvomno zadovoljila vsakega obiskovalca. Z ugodno lego ob atlantskem oceanu ponuja odlične pogoje za preživljanje dopusta – tudi pozimi temperature le izjemoma padejo pod 10 stopinj Celzija!

Seveda pa v Lizbono ne vabijo le prijetne temperature, temveč številne zanimivosti. Kar nekaj je takšnih, ki jih je za seboj pustila dolga zgodovina tega območja – iz reke Tajo na miniaturnem otočku štrli stolp Belem, nedaleč stran pa najdemo srednjeveški grad Sao Jorge in nekatere druge znamenite stavbe. Lizbono je leta 1755 skoraj povsem porušil potres, mesto pa so nato ponovno zgradili v zelo urejeni obliki, ki se danes kaže v starem mestnem jedru. Osupljive razglede pa zagotavlja že estuarij reke Tajo, ki se tu izliva v Atlantik – še posebej slikovita sta dva mostova, od katerih daljši meri kar 17 kilometrov.

Čeprav se v primerjavi z Madridom, Londonom, Parizom, Berlinom, Rimom in drugimi evropskimi prestolnicami Lizbona včasih kar nekoliko zapostavlja, gre za sodobno mesto s pestro turistično ponudbo, hkrati pa tudi za pomembno pristanišče. V vsakem primeru bo za obiskovalce dobro poskrbljeno – ni težko najti prenočišča in kakšne okusne jedi za pod zob.

Najdite vikend paket

Booking.com