Vikend paket v Londonu

London je največja evropska prestolnica in tudi najbolj oblegana turistična destinacija celine. Tudi v svetovnem merilu se redno uvršča v sam vrh lestvic popularnosti. Jasno je torej, da je London idealna destinacija za turiste, ki iščejo svetovno znane znamenitosti.

V Londonu lahko že pri sprehodu skozi mesto občudujemo nekatere slavne atrakcije: London Eye, Buckinghamsko palačo, Tower Bridge in druge mostove, Westminstrsko palačo z Elizabetinim stolpom in uro Big Ben, trg Trafalgar, Westminstrsko opatijo in Kensingtonško palačo, če naštejemo le nekatere. Tu so tudi nekateri najpomembnejši muzeji ter galerije z deli najbolj slavnih avtorjev. Veliko ponuja že zgodovina, po drugi strani pa je osupljiv tudi pogled na moderne nebotičnike. Mesto nikoli ne spi, vedno se kaj dogaja – glasbeni, kulturni, umetniški, športni in drugi dogodki.

London slovi tudi po neverjetno visokih cenah nepremičnin, ki so v mestnem središču res vrtoglave. Precej dragi so tudi hoteli, ki služijo namenom kongresnega turizma – nenazadnje je London središče mednarodnega finančnega, poslovnega in gospodarskega dogajanja, v razkošne hotele pa se seveda namestijo tudi politiki, filmski in športni zvezdniki ter drugi eminentni obiskovalci angleške prestolnice. A seveda je možno v največjem evropskem mestu najti še obilico drugih, cenejših nastanitev. Veliko je hostlov, sob in apartmajev, ki omogočajo cenovno ugodno preživljanje časa v Londonu.

Najdite vikend paket