Vikend paket v Madridu

Madrid je za večino Slovencev preveč oddaljen, da bi prišel v poštev pri načrtovanju vikend izleta, za večino obiskovalcev pa tako ali tako ponuja preveč, da bi se v njem ustavili le za tri dni. Seveda je možno utrip španske prestolnice doživeti tudi v tako kratkem času in si medtem tudi kaj ogledati, a bolje je za dopust odmeriti nekaj več časa.

Madrid je tretje največje evropsko mesto in v vseh pogledih sodobna evropska prestolnica. Tudi to mesto nudi bogato mešanico sodobnih in zgodovinskih atrakcij, za nameček pa še številne festivale, prireditve in druge dogodke. Kot se spodobi za glavno mesto kraljevine, ima mesto seveda kraljevo palačo, ki se jo splača ogledati, ob njej pa stoji katedrala Almudena, ki si prav tako zasluži pozornosti.

Veliko časa lahko hitro pobere že pohajkovanje po številnih živahnih trgih in zelenih parkih, ki jih v Madridu ne manjka. Predvsem poleti je na mestnih ulicah prisoten značilen španski utrip, medtem ko se ob posebnih nogometnih priložnostih celo mesto spremeni v navijaško tribuno.

Madrid s celovito turistično ponudbo ne razočara. Ima vse, kar v sodobnem mestu iščejo raznovrstni obiskovalci. V središču mesta najdemo razkošne hotele, bolj po obrobju pa so posajene cenovno ugodne namestitve. Gotovo pa je možno dobiti prav vse vrste namestitev, če ste pripravljeni brskati po nadvse pestri ponudbi.

Najdite vikend paket