Vikend paket v Rimu

Rim je prestolnica naše zahodne sosede, a vseeno dovolj oddaljen, da ga Slovenci obiščemo le ob posebnih priložnostih. Vikend paket v Rimu bo tako zelo pester in zanimiv, predvsem pa nabit s številnimi slavnimi znamenitostmi, ki jih skriva starodavno mesto.

Že skoraj 3000 let je Rim eno izmed najpomembnejših evropskih mest, velik del te zgodovine pa je bilo dejansko edina velesila stare celine. Nič čudnega torej, da se v mestu najde bogata zapuščina preteklih časov – za primer lahko omenimo kar najbolj znano Rimsko znamenitost, amfiteater Kolosej, ki je skupaj z bližnjim forumom slikovit spomin na antične čase.

Arhitekturnih čudes je poleg omenjenih dveh še preveč, da bi jih posebej naštevali. Moramo pa omeniti še kotiček Rima, ki ga je preprosto treba obiskati – Vatikan. Tam se nahaja slovita bazilika svetega Petra z odprtim trgom, priporočljiv pa je tudi ogled neprecenljivih umetnin, ki jih skriva vatikanski muzej, ter postanek v slikoviti Sikstinski kapeli.

Rim se razprostira na sedmih gričih in znatnem delu okolice, zato je treba pri izbiri nastanitve upoštevati tudi lokacijo. Možno je najti zelo ugodne ponudbe, tudi poceni hotelske sobe, na voljo pa so še razne mladinske nastanitve. Kot rečeno, cenovno ugodne opcije so pogosto posejane po obrobju mesta, hoteli v središču pa so seveda znatno dražji. A razgledi na Večno mesto včasih upravičijo tudi višjo ceno!

Najdite vikend paket