Vikend paket v Salzburgu

Salzburg je s Slovenijo prikladno povezan z avtocesto, zato predstavlja odlično destinacijo za vikend izlet. Že ob poti je možno videti marsikaj zanimivega, mesto pa seveda skriva znamenitosti, ki brez težav zapolnijo cel vikend.

Najbolj znana turistična atrakcija v Salzburgu je gotovo Mozartova rojstna hiša, ki je preurejena v muzej. Tu bodo na svoj račun prišli ljubitelji glasbe, ki so tudi sicer zelo naklonjeni temu mestu. Na drugem bregu reke Salzach pa stoji še zgradba, v kateri je Mozart prebival kasneje v svojem življenju – tudi ta je preurejena v muzej. Znamenitost, ki je v Salzburgu ni moč spregledati je grad Hohensalzburg, vredno pa si je ogledati še staro mestno jedro z nekaterimi zanimivimi zgradbami. Pozimi mesto poleg idilične podobe ponuja tudi veliko priložnosti za rekreacijo, saj se prelevi v sodobno središče zimskih športov – čeprav Salzburg nima lastnega smučišča, je odlično izhodišče za obisk okoliških točk.

Predvsem pozimi Salzburg gosti veliko število obiskovalcev, zato je smučarski turizem s svojo ponudbo precej razvit, kot izhodišče mnogih smučarjev pa mora mesto nuditi dovolj kapacitet. Tudi poleti je mesto seveda prijazno do obiskovalcev. Zanimivo je, da ponuja to relativno majhno mesto kar nekaj zelo luksuznih nastanitev, a tudi med cenejšimi opcijami je dovolj izbire, nenazadnje so na voljo tudi kampi in mladinske nastanitve.

Najdite vikend paket

Booking.com