Vikend paket v Sarajevu

Sarajevo je priljubljen cilj slovenskih popotnikov, ki se odpravijo na raziskovanje Balkana. Čeprav morda koga v Sarajevo še privabi nostalgija, se je mesto razvilo v sodobno evropsko prestolnico, ki ima ponuditi še veliko več kot le zapuščino nekdanje Jugoslavije. Vsekakor pa je vredno izkusiti nekatera tradicionalna doživetja, predvsem s tem mislimo na kulinarična pokušanja.

Sarajevo je danes predvsem mesto stalnega dogajanja, tako da je med obiskovalci veliko takšnih, ki iščejo zabave in razvedrila. V mestu poteka kar nekaj dokaj znanih festivalov, izstopata na primer Sarajevski filmski festival ter Sarajevski festival mode, pa tudi razni glasbeni festivali. Za tiste, ki bi se raje izognili gneči, priporočamo ogled sarajevske katedrale in znamenite mošeje, mesto pa skriva še nekaj arhitekturnih lepot. V bližini je tudi nekaj naravnih znamenitosti, ki si jih bodo ogledali tisti, ki si za oddih v Sarajevu vzamejo več časa. Vsekakor pa nekaj zanimivosti puščajo na ogled tudi posledice burne preteklosti, tako v mestu na odprtem kot v raznih muzejih.

Nastanitev v Sarajevu je za evropske standarde cenovno precej ugodna, kar vključuje tudi ugledne hotele z bogato dodatno ponudbo. Enako velja za kulinarične dobrote in druge dobrine. Turistom se v Sarajevu gotovo ne bo slabo godilo, zato je verjetno bolje kot le vikend paket obisku posvetiti več časa.

Najdite vikend paket