Vikend paket v Valenciji

Valencija je tretje največje špansko mesto in nadvse priljubljeno turistično letovišče. Obalna lega in razvita turistična ponudba mestu zagotavljata visoko obiskanost v času poletne turistične sezone. Zaradi ugodne lege ob mediteranskem morju in lepega vremena se sezona raztegne preko večjega dela leta, tudi pozimi je razmeroma toplo.

Večino obiskovalcev privabi plaža, a to ni vse, kar mesto ponuja. Del vikenda se vsekakor splača nameniti tudi raziskovanju mesta in preizkušanju lokalne kulinarike – med drugim prav iz Valencije izvira znamenita španska paella. Ena izmed atrakcij Valencije je kompleks, imenovan mesto umetnosti in znanosti, ki vključuje tudi največji akvarij v Evropi. Tisti, ki niso toliko navdušeni nad modernimi stvaritvami, si bodo ogledali srednjeveško utrdbo in ostanke obzidja, katedralo, tržnico in druge arhitekturne zanimivosti, ali pa se bodo sprehodili po okoliških parkih. V mestu se skriva tudi kar nekaj muzejev in podobnih zanimivosti, ki si jih je vredno ogledati.

Za obisk Valencije se seveda odločajo predvsem tisti, ki bi radi uživali ob morju. Veliko ponudbe cilja na mlade, ki iščejo zabavo in sprostitev. Takšnim obiskovalcem so namenjene mladinske namestitve, ki ponujajo cenovno ugodno alternativo hotelom. Je pa v mestu seveda moč najti praktično vse vrste nastanitvenih možnosti.

Najdite vikend paket