Vikend paket v Veroni

Verona je zanimivo mesto v relativni bližini slovenske zahodne meje, kar naredi to destinacijo idealno izbiro za vikend izlet. Združuje naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti ter nekatere posebnosti, ki pričarajo edinstveno izkušnjo.

Verona leži v bližini slikovitega jezera Garda, ki je dalo ime eni izmed najbolj priljubljenih atrakcij na tem območju – Gardalandu! Zabaviščni park privabi tudi številne slovenske obiskovalce, predvsem mlade in družine z otroki.

Obisk Gardalanda pa je vsekakor pametno dopolniti še s postankom v Veroni, kjer je na ogled na primer dobro ohranjen amfiteater Arena di Verona, gotska hiša z balkonom, ki naj bi navdihnila Shakespearovo ljubezensko dramo Romeo in Julija, najvišji srednjeveški stolp Torre dei Lamberti, palača Castelvecchio, prenovljena v muzej, ter bazilika San Zeno, spomenik romanske arhitekture. To so le nekatere izmed znamenitosti Verone, opazimo pa, da jih lahko občudujemo že odzunaj med sproščenim sprehodom po mestu.

Verona je dokaj razvito turistično mesto, v katerem ne bo težko dobiti udobnega prenočišča in odlične hrane. Res pa je, da so cene ponekod kar pošteno navite in bodo imeli nekaj težav tisti, ki iščejo poceni nastanitev. Morebitna rešitev je kamp, teh pa je v okolici Gardskega jezera kar nekaj.

Najdite vikend paket