Vikend paket v Biogradu

Biograd na Moru se nahaja skoraj točno na sredini hrvaške obale. Tako je za turiste dovolj dostopen, hkrati pa dovolj odročen, da že pokaže nekatere bolj eksotične čare. Ne gre za posebej veliko turistično središče – na severu mu v tem pogledu konkurenco predstavlja Zadar, na jugu pa približno enako oddaljeni Šibenik. Morda je prav zato Biograd priljubljena destinacija tistih, ki bi radi svoj dopust preživeli v miru.

Biograd se bo prikupil predvsem turistom, ki iščejo pustolovščine. Temu primerne so tudi nastanitve, saj je tu kar nekaj odličnih kampov in druge ponudbe za avanturiste. Vikend paket v Biogradu bodo tovrstni obiskovalci začinili z obiskom zabaviščnega parka, v mestu pa se skriva tudi poligon z adrenalinskimi aktivnostmi. Še ena od zanimivosti za nadobudne raziskovalce je na tem območju otok Galešnjak, ki je postal svetovno znan po svoji značilni srčasti obliki. Otok je sicer v zasebni lasti in poleg slikovite podobe nima turistične ponudbe.

Kot to velja za praktično vsa obmorska mesta Hrvaške, je tudi Biograd prijazen do zelo različnih vrst turistov. Poleg že omenjenih avanturistov bodo na svoj račun prišli tudi tisti, ki se raje kot v kampu razvajajo v hotelu in tudi na vikend oddihu ne morejo brez bližnjega supermarketa.

Najdite vikend paket