Vikend paket v Novigradu

Mnogi hrvaški obalni kraji so se v zadnjih letih povsem prepustili masovnemu turizmu, nekateri pa še vedno ohranjajo svojo izvorno dušo.

Novigrad je morda prav zato priljubljen predvsem med obiskovalci, ki se želijo izogniti pretirani gneči, a vseeno uživati v naravnih znamenitostih in kulturni dediščini zanimivega mediteranskega mesteca.

Novigrad je razmeroma majhno naselje, ki vlogo turističnega središča severozahodne Istre raje prepušča Umagu in Poreču. To ne pomeni, da obiskovalci tu nimajo kaj početi – nasprotno, Novigrad je kot nalašč za tiste, ki cenijo pristen utrip starega ribiškega naselja.

Čeprav ime kraja nakazuje na kratko zgodovino, je v resnici tudi to območje stalno poseljeno že več tisoč let, kar zagotavlja pestro zbirko zgodovinskih in kulturnih spomenikov. Neokrnjena narava je seveda pika na i, ki ne sme manjkati pri vikend oddihu na hrvaški obali.

Druge ponudbe najdete na strani Novigrad.

Čeprav ne gre za oblegan turistični center, ima Novigrad dobro razvito turistično infrastrukturo. Kraj je idealen za kampiranje, aktivnosti v naravi in raziskovanje na lastno pest.

Prav tako je možno najti organiziran vikend paket, ki zaobjame najpomembnejše znamenitosti Novigrada v organiziranem dvodnevnem programu. Ponudba namestitve poleg kampov obsega tudi hotele in apartmaje, zelo bogata pa je tudi kulinarična ponudba, ki popestri poletne večere.

Najdite vikend paket