Vikend paket v Opatiji

Vikend oddih v Opatiji olajša pestra turistična ponudba, v kateri ne bo treba dolgo iskati prave nastanitve, prav tako je na voljo obilica zanimivosti ter dejavnosti, ki hitro zapolnijo prosti čas. Opatija se namreč ponaša z idealno mešanico naravnih in kulturnih znamenitosti, med katerimi bodo nekaj zase bržkone našli še tako zahtevni obiskovalci.

Opatija ponuja razlog za obisk že s svojo pozicijo pod slikovito Učko v kotu Kvarnerskega zaliva. Dodatnega prepričevanja ljubitelji narave ne potrebujejo – nekaterim ponuja dovolj že morje, drugi pa se bodo podali na kolesarske steze in pešpoti, ki krasijo višje ležečo okolico. Vsekakor je slikovita podoba privlačen razlog za obisk, ni pa edini, saj je pestra ponudba drugih atrakcij več kot kos naravnim znamenitostim – omeniti gre na primer festival čokolade, ki je za mnoge sladkosnede odličen motiv za obisk Opatije.

V Opatiji se bodo odlično znašli vsi turisti, saj je za vse dobro poskrbljeno. Med drugim tu stoji prvi hotel na jadranski obali, Hotel Kvarner, poleg tega pa mesto krasijo še drugi hoteli, apartmaji in vile. Tu so celo igralnice in nakupovalni centri, ki pomembno dopolnjujejo turistično ponudbo, čeprav se morda komu zdi, da ne sodijo v zgodovinsko mediteransko mestece.

Najdite vikend paket