Vikend paket na otoku Cres

Cres se pogosto primerja s sosedom Krkom, s katerim sta pravzaprav dvojčka – po površini sta praktično enaka, pa tudi v turistični ponudbi ni velikih razlik. Slovenski obiskovalci radi zahajajo na Cres, saj je otok dokaj blizu in lahko dostopen. Sicer ni povezan s celino, kot to Krku omogoča most, je pa enostavno dostopen s trajektom.

Prednost Cresa je dolga in raznolika obala, ki zmore gostiti veliko število obiskovalcev na vrhuncu poletne sezone. Za razliko od Krka je Cres praktično nenaseljen – največje naselje Cres ima dobrih 2000 prebivalcev, drugod po otoku pa najdemo še manj kot tisoč drugih ljudi. Idealna destinacija torej za tiste, ki želijo najti kotiček zase. Nič čudnega, da je Cres priljubljen med tistimi, ki radi kampirajo, saj je otok kot nalašč za šotorjenje ali raziskovanje z avtodomom.

Tisti, ki si želijo bolj stabilne namestitve, bodo našli svoj prostor v kakšnem izmed številnih apartmajev, ki se oddajajo v vsakem naselju na otoku. Seveda je možno najti tudi kakšen hotel.

Cres je raj za tiste, ki radi na lastno pest raziskujejo otok s čudovitimi plažami in zeleno notranjostjo. Kaj več kot sprostitev na plaži in pohajkovanje v naravi bodo na Cresu morda našli zgodovinarji.

Najdite vikend paket