Vikend paket na otoku Hvar

Otok Hvar je en izmed bolj poseljenih hrvaških otokov, temu primerna pa je tudi turistična ponudba. Gre za zelo priljubljeno turistično destinacijo, ne samo za hrvaške in slovenske obiskovalce, temveč tudi za številne turiste iz drugih evropskih in svetovnih držav.

Zakaj je Hvar za turiste tako privlačen? Odgovor se skriva v odličnih geografskih lastnostih otoka in učinkoviti promociji lokalnih in državnih turističnih agencij. Hvar je obdarjen z razčlenjeno severno obalo in številnimi čudovitimi plažami, posejanimi po celem obsegu otoka. En izmed adutov otoka je tudi trditev, da gre za najbolj sončen kraj v Evropi – v enem letu boste namreč tu deležni kar 2715 ur sončnega vremena.

Turistična ponudba Hvara je takšna, kot bi jo pričakovali v sodobnem obmorskem letovišču, ki sprejema goste z vsega sveta. Po otoku so posejana naselja, v katerih najdemo vse potrebno za uspešen potek turistične sezone. Povsod je moč najti nastanitvene možnosti vseh vrst, od luksuznih hotelov in razkošnih vil do zasebnih apartmajev, sob, kampov in podobnih opcij.

Naselja so dokaj enakomerno posejana po otoku, tako da obiskovalci nikoli niso pretirano oddaljeni od nujnosti, kot so prenočišča, restavracije in trgovine. Res pa je, da dostop do Hvara ni povsem enostaven – treba bo na trajekt.

Najdite vikend paket