Vikend paket na otoku Krk

Otok Krk je med slovenskimi turisti verjetno najbolj znan hrvaški otok. Zaradi relativne bližine je namreč zelo dobro obiskan, seveda predvsem poleti, ko se s severa valijo trume turistov v iskanju osvežitve ob morju. Poleg tega je Krk enostavno dostopen – z znamenitim mostom je povezan s celino, torej se lahko nanj enostavno zapeljemo z avtom ali avtobusom.

Kljub temu, da je Krk dobro obiskan, se ni težko izogniti gneči niti na vrhuncu poletne sezone. Krk je namreč največji otok jadranskega morja, tako da se ponaša tudi z dolgo obalo. Glavna turistična središča so poleti resda močno oblegana, a vedno se najde kakšen košček plaže, ki dopušča nemoteno sprostitev.

Jasno je, da se otok Krk stalno prilagaja potrebam obiskovalcev. Turistična infrastruktura je razmeroma dobro razvita, predvsem pa je otok prijazen do tistih manj zahtevnih obiskovalcev – v gostoljubnosti otoka bodo najbolj uživali tisti, ki svoje počitnice radi preživijo v šotoru ali avtodomu, zelo pestra pa je tudi ponudba apartmajev in sob.

Nastanitve so ponekod cenovno zelo dostopne, seveda pa je treba najboljšo opcijo najprej poiskati. Največja koncentracija turistične ponudbe je v mestu Krk, so pa tudi druga obalna naselja povsem prijazna do vseh vrst obiskovalcev.

Najdite vikend paket