Vikend paket na otoku Lošinj

Otok Lošinj je bil nekoč naravno povezan s sosedom Cresom, zdaj pa se skupaj ne moreta več ponašati z nespornim nazivom največjega jadranskega otoka – ločena sta namreč z umetnim prekopom. Seveda Lošinj ostaja s Cresom povezan s cesto, ki omogoča razmeroma enostaven dostop do otoka tudi z avtomobilom ali avtodomom.

Prav obiskovalci, ki imajo v vozilu tudi bivanjske kapacitete, bodo na Lošinju še posebej uživali – prostora za kampiranje je obilo, urejenega kampa ne bo težko najti. Tisti, ki ne nameravajo spati v šotoru ali avtu, se bodo najverjetneje podali v Veli ali Mali Lošinj, naselji, kjer je zgoščena glavnina turistične ponudbe otoka.

Tu najdemo številne apartmaje in vile, tudi nekaj hotelov in drugih namestitvenih kapacitet. Seveda pa prenočišča ni težko dobiti tudi v drugih krajih na otoku. V vsakem primeru je pametno za to poskrbeti vnaprej, da vam načrtov ne bo prekrižala poletna gneča.

Lošinj je gotovo najbolj privlačen zaradi svojih peščenih in prodnatih plaž. Dolga obala zagotavlja obilico ugodnih kotičkov za vse, ki radi poležavajo ob morju ali uživajo v vodnih aktivnostih. Notranjost otoka omogoča športne in rekreativne dejavnosti, otok pa ponuja še nekaj zanimivih točk, na primer vodni park, različne muzeje in druge zanimivosti.

Najdite vikend paket