Vikend paket na otoku Pag

Pag je poleg Krka edini izmed večjih hrvaških otokov, ki ima cestno povezavo s celino. Ta poteka preko paškega mosta na skrajnem jugu, kar pomeni, da je za obiskovalce s seveda pogosto boljša izbira prevoz s trajektom, ki prihrani kakšno uro vožnje po žgočem soncu.

V vsakem primeru pa je Pag dovolj dostopen, da ga vsako poletje obišče truma domačih in tujih turistov. Zakaj? Gotovo ima velike zasluge dejstvo, da ima Pag najdaljšo obalo od vseh hrvaških otokov, torej tudi številne plaže in skrite obmorske kotičke.

Drugi razlog je živahen utrip otoka, ki živi za turizem – poleg vodnih aktivnosti so tu zbrane tudi glasbene in druge prireditve, ki privabljajo obiskovalce, željne zabave. Na svoj račun bodo tako prišli predvsem mladi, ki jih na otok privablja zloglasna plaža Zrće.

Pag je sicer geografsko precej raznolik, kar velja tudi za nekatere druge otoke na tem območju. Celotna obala ni primerna za poležavanje na plaži, seveda pa je dovolj tudi tistih delov, ki so za to kot nalašč. Z največjo gotovostjo bodo obiskovalci pravi kotiček našli v okolici dveh glavnih krajev, Paga in Novalje, ta pa nudita tudi preostalo turistično ponudbo, predvsem apartmaje in druga prenočišča, restavracije in trgovine.

Najdite vikend paket