Vikend paket v Rabcu

Rabac je prava destinacija za tiste, ki želijo svoj oddih preživeti v zanimivem in razgibanem mediteranskem kraju. Dolgo je šlo za pretežno ribiško naselje, v zadnjem času pa je bliskovit razvoj turizma mestece povsem preobrazil.

Naravne značilnosti območja pa ostajajo iste, zato ostaja isti tudi glavni razlog za obisk – neokrnjena narava in privlačna plaža.

Rabac se nahaja v majhnem zalivčku, ugnezdenemu med razmeroma strma obalna pobočja. Proti notranjosti istrskega polotoka se teren dviga, kar pomeni, da lahko že na kratkem sprehodu uživamo v čudovitih pogledih na Kvarnerski zaliv, obalo in otoke.

Še posebej pa bodo z razgledom zadovoljni tisti, ki si bodo na višji legi izbrali tudi nastanitev – kar nekaj je hotelov, ki so postavljeni po pobočjih nad plažo, kar zagotavlja odlično kombinacijo razgleda in odmaknjenosti ter dostopnosti do plaže.

Rabac ima poleg hotelov tudi druge nastanitve in ostalo turistično infrastrukturo, čeprav morda ne izstopa s tako pestro ponudbo, ki odlikuje najbolj priljubljena hrvaška letovišča. Prav zato je Rabac morda privlačen za tiste, ki se želijo izogniti običajnim turističnim središčem.

A pozor, tudi tu je poleti gneča, predvsem na plaži, ki zaradi razgibanega terena ne pušča veliko prostora množici dopustnikov.

Najdite vikend paket