Vikend paket v Šibeniku

Mesto Šibenik v zavetju čudovitega naravnega zaliva ponuja vse, kar lahko pričakujemo od hrvaškega turističnega obalnega mesta. Težko je reči, katere vrste turisti se bodo tu najbolje počutili – po eni strani je zelo prepričljiv adut Šibenika čudovita narava na čelu z zeleno-modro okolico, po drugi strani pa ne moremo mimo bogate zgodovine tega mesta, ki se nam kaže v mnogih spomenikih in drugih znamenitostih.

Najboljši bo verjetno vikend paket, ki v Šibeniku združuje tako naravne kot kulturne znamenitosti, seveda pa mora ostati kaj časa tudi za sproščanje ob morju. Med glavnimi znamenitostmi Šibenika je treba omeniti katedralo Sv. Jakoba, zanimiv je tudi šibeniški most, pozornosti pa si gotovo zaslužijo še številne utrdbe v okolici mesta. Nenazadnje pa se je lepo ozreti tudi okoli – pogledi na Kornate so čudoviti, v bližini pa najdemo tudi narodni park Krka.

Šibenik je eno izmed večjih mest Dalmacije, kot tako pa vsekakor idealna destinacija za tiste, ki se želijo razvajati v popolni turistični ponudbi. V mestu je moč najti prestižne hotele z bogato zbirko wellness storitev, zasebne apartmaje in sobe ter cenovno ugodne namestitve. Neposredno ob morju je tudi nekaj kampov, ki zagotavljajo sproščen vikend oddih tistim, ki želijo organizacijo izleta prevzeti kar sami.

Najdite vikend paket