Vikend paket v Splitu

Split je največje mesto v Dalmaciji, kar že pove nekaj o tem, kako priljubljeno je med obiskovalci s celega sveta. Resda se je mesto na svetovnem zemljevidu najprej uveljavilo kot pomembno pristanišče, a v zadnjih desetletjih se praktično ves razvoj vlaga v turizem. Posledično imamo tu na voljo prav vse, kar si lahko turist zaželi v velikem obmorskem letovišču.

Glavni adut Splita je v poletnem času gotovo dolga obala, ki je razdeljena na številne urejene ali neurejene plaže. Nenazadnje gre za mediteransko obmorsko letovišče, zato se največ pozornosti posveča dejavnostim na plaži. To ne pomeni, da v mestu ni videti nič zanimivega – Split se ponaša z dolgo, pestro in bogato zgodovino in številnimi kulturnimi spomeniki, katerih ogled lepo dopolnjuje oddih na plaži.

Od glavnega turističnega središča na tem območju lahko seveda pričakujemo izvrstno turistično ponudbo. Res je moč najti vse vrste nastanitvenih možnosti, od luksuznih vil ter hotelov z wellness centri do kampov in apartmajev. Tudi ostala ponudba je za obiskovalce nadvse bogata.

V mestu mrgoli restavracij, barov in drugih lokalov, ogromno je seveda trgovin in stojnic, kar nekaj pa je tudi športnih in kulturnih objektov. Dejavnosti torej ne bo zmanjkalo, ne le pri vikend obisku, temveč tudi pri daljših počitnicah v Splitu.

Najdite vikend paket