Vikend paket v Zadru

Zadar je najdlje naseljeno hrvaško mesto, saj je bil stalno bivališče ribičem in mornarjem že vse od devetega stoletja pred našim štetjem.

Kot eno izmed večjih obalnih mest v tem delu Jadrana pa je danes pomembna in priljubljena turistična destinacija za domače in tuje obiskovalce. Ponuja vse, kar od sodobnega obmorskega letovišča pričakujejo zahtevni turisti, zato je idealna izbira za vikend oddih.

Zadar bo pritegnil pozornost tako z naravnimi danostmi kot s kulturno in zgodovinsko zapuščino. Glavni adut je seveda obala, ki omogoča brezskrbno preživljanje prostega časa v vročih poletnih dneh. Nič manj zanimivi pa niso drugi kotički v mestu in okolici. Raziskovanje mesta je prava dogodivščina za ljubitelje zgodovine, avanturisti pa se lahko v lovu na krasne razglede in skrite zanimivosti podajo na bližnje otoke ali v zaledje.

Kot se za veliko turistično mesto spodobi, ima Zadar vse potrebne turistične objekte. Nastanitev v mestu ni problem, pa tudi v okolici je dovolj možnosti za tiste, ki cenijo mir.

Skladno s ponudbo prenočišč je zelo pestra tudi kulinarična ponudba, oboje pa z mnogimi zanimivostmi v Zadru in okolici povezujejo vikend ponudbe lokalnih turističnih delavcev ali drugih agencij. Nenazadnje pa je možno vikend paket v Zadru oblikovati tudi povsem samostojno, saj je mesto zelo prijazno do vseh vrst turistov.

Najdite vikend paket