Vikend paket v Zagrebu

Zagreb je zaradi svoje relativne bližine kot nalašč za vikend izlet slovenskih obiskovalcev. Resda ne gre za eno izmed slavnih hrvaških obmorskih letovišč, je pa prestolnica vsekakor zanimiva turistična destinacija tudi brez peščenih plaž. V mestu se namreč vedno kaj dogaja, obiskovalci pa imajo vedno kaj videti.

Zagreb ni izrazito turistično mesto, kakršna najdemo na obali. Vseeno se v mestu najde pestra turistična ponudba za vse vrste obiskovalcev. Kot se spodobi za mesto, ki ima skupaj z bližnjo okolico preko milijon prebivalcev, je Zagreb zelo gostoljuben do turistov – v mestu najdemo nastanitvene kapacitete vseh vrst, za relativno ugodno ceno je mogoče najti tudi namestitev za daljši čas.

Odlična je tudi kulinarična in trgovska ponudba, kar je vedno velik plus. V mestu ne manjka zgodovinskih in kulturnih spomenikov, pri sprehodu po Zagrebu in okolici pa lahko najdemo tudi nekaj naravnih znamenitosti.

Predvsem pa je hrvaška prestolnica mesto, v katerem se vedno nekaj dogaja. Zagrebška Arena je idealna lokacija za glasbene koncerte, športna tekmovanja, sejme in druge dogodke, na Sljemenu nad mestom pozimi potekajo smučarske tekme, v mestu pa se najde še ogromno muzejev, gledališč in podobnih točk. Kot nalašč torej za kratek vikend oddih!

Najdite vikend paket