Vikend paket v Izoli

Izola je že sama po sebi zelo zanimivo naselje, ki si vsekakor zasluži obiska. Je eno izmed tistih obalnih mestec, ki razveseljujejo z edinstvenim obmorskim utripom in pestrim poletnim dogajanjem. Marsikaj zanimivega pa bodo tu izbrskali tudi tisti, ki želijo med dopustom izvedeti kaj novega o zgodovini in dediščini slovenske Primorske.

Glavna atrakcija Izole je seveda morje, ki poleti vabi obiskovalce, željne osvežitve. Mesto se je razvilo iz ribiške vasice in v mnogih pogledih še ohranja svoj prvotni čar, pa tudi danes so barke v okolici precej aktivne.

Vse bolj pa se razvija klasični poletni turizem, ki bolj kot ribe poudarja privlačne plaže in spremljevalno ponudbo. Pravzaprav se je ta ponudba začela tu oblikovati že pred skoraj dvesto leti, čeprav ne gre za klasično turistično letovišče.

Danes Izola obiskovalce privlači predvsem s svojo plažo, a za razliko od sosednjih mest ne polaga vseh svojih upov v počitniški turizem. Priljubljen cilj obiskovalcev je Ambasada Gavioli s pogostimi glasbenimi festivali in drugimi prireditvami.

Turistična infrastruktura je nekoliko bolj siromašna, čeprav bo popotnik seveda tudi tu našel kakšno prenočišče. Je pa kulinarična ponudba zelo pestra in kar nekaj je restavracij, ki slovijo po odlični morski hrani.

Celotno ponudbo apartmajev si lahko ogledate na https://apartmajiizola.com/ in najdete prenočišče za svoj naslednji oddih v Izoli.

Najdite vikend paket

Booking.com