Vikend paket v Piranu

Piran je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Sloveniji. Med obalnimi mesti izstopa po tem, da ohranja pristen stik z naravo in omogoča tudi doživetje pristnega kulturnega utripa. Za nameček je mesto zgrajeno na čudovitem rtiču, ki je med najbolj prepoznavnimi podobami slovenske države.

Večina obiskovalcev se v Piran odpravi poleti, saj so seveda prav toplejši meseci idealni za obisk morja. Ni pa plaža edini razlog za obisk tega obmorskega mesta – v njem imajo obiskovalci videti še kaj drugega, saj se lokalni turistični ponudniki stalno trudijo širiti ponudbo in privabiti tudi druge vrste radovednežev.

Vikend paket v Piranu seveda mora vključevati tudi poležavanje ob morju, a prav lahko je cel dan porabiti kar za pohajkovanje po mestu in ogledovanje zanimive arhitekture. Obvezna točka postanka je Tartinijev trg in pogled na hišo Benečanko, splača pa si ogledati tudi obzidje.

Piran je turistično dobro razvit. V mestu najdemo hotele, apartmaje in hostle, zunaj mesta pa tudi vile in kampe. Posebej pohvalen je javni prevoz, ki zagotavlja, da nočitev zunaj mesta ne bo terjala dodatnega časa in komplikacij pri dostopu do glavnih turističnih točk. Poleg tega so zelo blizu in dostopna seveda tudi druga obalna mesta.

Najdite vikend paket